FETHİYE MAVİ MAĞARA TÜPLÜ DALIŞ TURU 2024

Türkiye’nin en iyi tatil destinasyonu deyince akla gelen Fethiye yıl içinde yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Ucuza tatil yapmak isteyen kişiler tercihini 2024 yılında da Fethiye‘den yana kullanıyor. Fethiye 2023 yılında yaklaşık olarak 3 milyon turist ağırlayarak Türkiye’nin 3. popüler turistik şehri oldu. 2024 yılı için erken rezervasyonların 2 ocak itibari ile %25 i dolduğu önümüzdeki aylarda ise %80 kapasiteye ulaşacağı belirtilmekte. Yapılan araştırmaya göre 2023 yılında Feyhiyede en popüler aktivite yamaç paraşütü uçuşu olurken 2. popüler aktivite tekne turu ve 3. popüler aktivite olarak tüplü dalış turu görülmektedir. 2024 yılında Tüplü dalış turunun diğer aktivitelere göre daha çok popülerlik kazanması bekleniyor.

Ölüdenizde bulunan Mavi Mağara tüplü dalış noktasının sadece tüplü dalış sporcularına ve amatör dalış yapacak olan misafirlere özelleştirilmesi gündemde. Daha evvel Tekne turu ile 6 adalar tekne turunun rotasında yer alan mavi mağara koyu 2024 yılında Tüplü dalış severler için vazgeçilmez bir lokasyon haline gelecek.

Ölüdeniz Mavi Mağara koyu Tüplü dalış turu için neden ideal bir noktadır?

Ölüdeniz su altı çeşitliliği ile ünlü Türkiye’nin en temiz plajı ve yüzme alanları ile mavi bayrak almaya hak kazanmıştır. Bölgenin coğrafi yapısı sayesinde denize sıfır oteller işletmeler veya fabrikalar olmadığı için Türkiye’nin en temiz denizi olarak kalmıştır. Denizin temiz kalması sonucunda su altı canlı çeşitliliği de önemli ölçüde fazladır. Balık popülasyonunu  artırmak için daha evvel kıyı sahil müdürlüğü tarafından batırılan tekneler sayesinde balıklar için üreme alanları oluşturulmuş canlı çeşitliliği ve yoğunluğu artırılmıştır.

Ölüdeniz mavi mağara dalış turu nasıl yapılır?

Türkiye’nin en temiz dalış noktalarından biri olan Ölüdeniz Mavi Mağarada dalış yapmak için önceden rezervasyon yapmanız gerekmektedir. Popülerliği son zamanlarda artan Mavi mağara dalış noktası için yoğun talepten dolayı önceden rezervasyon yapmayan misafirlerimizi bazen geri çevirmek durumunda kalabiliyoruz. Önceden yaptığınız rezervasyon ile tüplü dalışın günü ve saatini belirledikten sonra dalış günü geldiğinde eğerki transfer hizmeti istiyorsanız bunu bize bildirmeniz gerekmektedir.

Ölüdeniz Mavi mağara dalış turu için bir kilo sınırı bulunmakta mıdır?

 

Tüplü dalış için gelen misafirlerimize dalış için ekipmanları ve kıyafetleri ücretsiz bir şekilde temin ediyoruz. Kilonuzun eğer biraz fazla olduğunu düşünüyor ve dalış yapamayacağınızı düşünüyorsanız kaygılanmanıza gerek yok. Dalış okulumuzda her bedene uygun dalış kıyafeti ekipmanı mevcuttur. Size sadece su altı dünyasının tadını çıkarmak kalıyor.

Numaralı gözlük kullanan kişiler Ölüdeniz tüplü dalış turuna katılabilir mi?

Gözlük kullanan kişilerin aklına ilk gelen soru suyun altında gözlük takamıyorum, peki bu güzel manzarayı nasıl göreceğim? Dalış okulumuz bünyesinde Özel dereceli maskeler kullanarak su altında görüşünüzü kolaylaştırıyoruz. Miyop astigmat hipermotrop uyumlu su altı maskelerimiz ile her numaraya uygun ekipmanımız mevcuttur.

Mavi Mağara tüplü  dalış turuna katıldığımız zaman hangi balıkları göreceğiz? 

Bölgeye özel olan türlerin yanı sıra aslan balığı caretta kaplumbağası deniz solucanı deniz atı gibi değişik türleri görmek mümkündür. Eğer şanslı iseniz Ölüdenizde uçan balıkları görme şansınız dahi olabilir. Bu balıklar su altında çok hızlı yüzerken bir anda su yüzeyine doğru hamle yaparlar. Balıkların yüzgeçleri aerofil bir yapıya sahip olup suyun altından su üstüne hızla çıktığında 3 4 saniye kadar uçabilme yetisine sahiptirler. Genellikle yaz aylarının başında bu balıkları görmek mümkün olsa da Ölüdenizin su sıcaklığı genel olarak bu balıkların yaşaması için ideal koşulları oluşturur.

Mavi mağara tüplü dalış turu hangi koşullarda iptal olabilir?

Ölüdenizin coğrafi yapısı dolayısı ile şiddetli fırtınalar buraya çok nadiren uğrar. Yılın 340 günü Ölüdeniz tüplü dalış turu için uygundur. Eğerki hava koşullarından kaynaklı aktivitenin iptal olması söz konusu olur ise başka bir güner ertelenebilir veya tam ücret iadesi yapılabilir.

Mavi mağara tüplü dalış turu için nasıl rezervasyon yapabilirim?

Sitemizde bulunan whatsapp butonunu kullanarak veya iletişim numaralarımızdan 7 gün 24 saat bizlere ulaşabilirsiniz.

Mavi mağara Ölüdeniz tüplü dalış turu ne kadar 2024 ?

2024 yılı için Ölüdeniz tüplü dalış turu fiyatlarını öğrenmek için +905316733378 numaralı hattımızın whatsapp hattına mesaj atabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir